Deze pagina bevat alle films die ik heb gemaakt of aan heb bijgedragen, met een korte uitleg naast elke link. Ik hoop dat je geïnspireerd raakt door mijn werk en ervan geniet om deze te bekijken! Met een diverse reeks genres en stijlen weerspiegelt elke film mijn passie voor storytelling en toewijding aan het creëren van betekenisvolle kunst. Als je de lijst doorbladert, let dan op eventuele terugkerende thema’s of motieven die jouw interesse wekken – dit kunnen de elementen zijn die je aantrekken als filmmaker of verhalenverteller. Bovenal hoop ik dat mijn werk jouw verbeelding prikkelt en jouw eigen creatieve streven aanwakkert.

IK WIL JE ZIEN - SHORT FILM

‘ik wil je zien’ is een verhaal over liefde in tijden van digitalisering. Twee mensen ontmoeten elkaar via een online dating app. Ze worden verliefd op elkaar en willen elkaar in het echt ontmoeten, maar wanneer het zover is.. Durft Soof de confrontatie aan te gaan met de echte Freek, of blijft ze liever in de onrealistische droomwereld waarin slechts een foto en mooie woorden op de app, hetgeen is wat haar gelukkig maakt. Want wat als hij niet leuk is in het echt? 

Liefde komt van twee kanten. Vaak wordt dit letterlijk gezien als twee mensen die een bijzondere band hebben met elkaar en daaruit ontstaat dan een verbintenis die men ook wel liefdesrelatie noemt. Maar is iemand wel net zo leuk over de telefoon als in het echt? In deze tijden van digitalisering hebben we het gemak dat we, ondanks de afstand, toch in contact kunnen blijven met elkaar. Maar wat als iemand leuker is in het echt? Wat als iemand twee kanten van zichzelf laat zien? Een gezicht in real life en een selfie online . Wat als je verliefd wordt op 1 van de twee kanten van iemand persoonlijkheid, en stel je nu voor dat dit de persoon online is? Het loslaten van het echte leven is moeilijker dan je denkt. Maar om de blok erop te gooien is slechts één knop die ervoor zorgt dat iemand uit je leven verdwijnt. Denk er maar eens goed over na. Hierbij een quote die in mij opkwam bij het maken van deze film “On Lie, Off Love”. Het internet zit vol met leugens, met maskers en met filters. Je kunt het allemaal veranderen naar hoe je het zelf wilt. Maar iemand echt in de ogen aankijken en voelen dat het goedzit, iemand vastpakken, de woorden uitspreken en echt laten binnenkomen, is iets dat een app nooit zal vervangen. Koester hetgeen dat je met het blote oog ziet en wat je met je blote handen kan aanraken, want er zijn duizenden mensen, maar als het goed voelt, voelt het goed. Liefde is de moeilijkste puzzel ooit, ook al bestaat het maar uit twee stukken. 

 

Een film van Sam Bulk 

Muziek door Daan Booij 

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

 

One Minute Films - Gemaakt door Sam Bulk

Day 1

Day 2

Day 3

Day 4

Day 5

Day 6

LIEVE PIET: is een aangrijpende film over het rouwproces van Ria, waarin ik als stylist, figurantenbegeleider en productiemedewerker heb bijgedragen aan de productie. Ik heb ervoor gezorgd dat alle figuranten er op hun best uitzagen en dat de stijl en sfeer van de film goed tot uiting kwamen. Daarnaast heb ik ook bijgedragen aan de productie van de film, door te assisteren bij het filmen en de planning van opnames. De film maakt duidelijk hoe moeilijk het kan zijn om afscheid te nemen van een geliefde en hoeveel steun en troost er kan worden gevonden bij dierbaren. Ik ben trots dat ik aan deze productie heb mogen meewerken en hoop dat de film mensen kan raken en inspireren.

Doodbloeien: In de film Doodbloeien heb ik de rol van de Dood gespeeld. Deze film is gemaakt in Leerjaar 1 van de opleiding AVM aan de HKU. Hierbij hebben klasgenoten van mij deze film gemaakt. 

Tussen drie en vier: Een 5min film van Jarne Hagelaars waar ik de hoofdrol in mocht spelen. 

Blei: Een 48HOUR project van de HKU audiovisuele media leerjaar 2, waarin ik de regie en hoofdrol mocht aannemen. Wij hadden als genre Sci-fi en als voorwerp een driewieler. 

Renee auditie video: Deze video is gemaakt door mij voor de auditie van Renee voor een acteursopleiding. Renee is het meisje in de video. Hier zie je hoe Renee niet tot rust kan komen en wat er allemaal in haar hoofd afspeelt. De film heet Blijf Ademhalen. 

OEDI: Dit toneelstuk/solo voorstelling is geregisseerd en geschreven door mijzelf. Hier heb ik hulp van Loek, Bonnie en Renee gekregen. Dit stuk gaat over OEDI, een jongetje die opzoek gaat naar zijn thuis. En zal hij het vinden? Kijk dan de video maar. Dit is mijn afstudeer solo gemaakt op de MBO Theaterschool Rotterdam. 

Sam Bulk rap: Deze rap heb ik zelf geschreven en de videoclip heb ik zelf geregisseerd en in elkaar gezet. Het is een voorstel video waarin ik mezelf voorstel aan de mensen die mij nog niet kennen. Inmiddels is de situatie wel verandert dus moet er een vervolg op komen maar die is in de maak. Ik hoop in de toekomst nog meer te mogen maken.

WNF Video: Voor een school opdracht moesten wij een video voor het wnf maken over ontbossing. Hoe kinderen van 11 tot en met 12 jaar de ontbossing tegen kunnen gaan. Helaas waren we niet de video en is dit dus ook niet van het WNF!! Dit is puur en alleen om te laten zien wat ik kan maken. Er staat dus bij dat het van het wnf is maar dit is niet zo, dit is gewoon een voorbeeld video. Helaas niet uitgekozen maar toch wil ik jullie kunnen laten zien hoe het eindresultaat is geworden.

Postcode opdracht: In de introductieweek voor de opleiding Audiovisuele Media heb ik een twee tal moeten maken. Deze vormde ik met Elise. Doormiddel van een plek die jou omschrijft heb ik een video gemaakt over Elise. Zij woont in Amsterdam en houdt van verschillende culturen. Ook is ze half Frans en heb ik dit ook proberen te gebruiken in de video.

BEN IK EEN MONSTER: Een project voor de HKU Audiovisuele Media waarin ik opzoek ga naar het monster in mijzelf. Voor deze opdracht kregen we 3 weken de tijd om door middel van een probleem een 1 minuut film maken. 

Blame It On The Boogie: Voor mijn studie heb ik zelf met klasgenoten Puck en Nikya een shortfilm van 5 minuten moeten maken. Ons uitgangspunt was de zin: “Ik ben gewoon de weg kwijt.” In deze film zien jullie een jongen die de weg van de realiteit kwijt is en waardoor dat komt dat kun je weten door de film te bekijken. Ik waarschuw voor beelden die eventueel als shockerend ervaren kunnen worden. 

Face your reflection: Een video gemaakt door Kay, waarbij Sam haar spiegelbeeld als monster ervaart en ervan probeert weg te rennen. Ze wordt zich ervan bewust dat het niet de werkelijkheid is. Ze is blij met wie ze is.

Ik Ook Van Jou: Een monoloog geschreven door Sam Bulk en gespeeld door Renee Aerts. Eeen laatste bericht om het af te sluiten, hetgeen wat er ooit was. Een voicemail is altijd iets onpersoonlijks, maar ’tot ziens’ zeggen zonder terug te keren is brutaal. Edit en sound ook gemaakt door Sam.

Buurland: Een korte documentaire over Buurland die naar de grond gaat. De bewoners spreken hun ode uit naar Buurland. Hierin heb ik de Sounddesign gemaakt.